WERKPLAATS.

 

 

Soms krijg ik vuurwapens die in een slechte staat zijn. Zowel uiterlijk als ook mechanisch mankeert er dan het nodige aan. Om ze dan weer een beetje in ere te herstellen maak ik ze dan zuiver er op lettend dat ik het wapen niet beschadig. Ik doe dit door middel van het uit elkaar halen van het wapen en de onderdelen ongeveer 5 dagen in een bak met olie te doen.Hierna doe ik de onderdelen in een ultrasoon reiniger. Hierdoor wordt het wapen verlost van zijn oude kruit resten en andere viezigheid. Dit is het enigste wat ik doe.

Ik probeer het wapen zo min mogelijk aan te tasten.

Kleine reparaties zoals trekker retour veertjes vervangen en boutjes waar nodig vervangen of repareren doe ik ook.

Maar alleen als de originele onderdelen ontbreken,te slecht,of kapot zijn.

 

WORKSHOP.

 


Sometimes I get firearms that are in poor condition. I try to restore them. And make them beautiful again being careful that I do not damage the weapon. I do this by disassembling the weapon and put the parts  about five days in a container with oil. After that I put the parts in an ultrasonic cleaner. This cleans the weapon  from his old gunpowder residue and dirt. This is the only thing I do.

I try to affect the arm as little as possible.
Minor repairs such as replacing trigger return springs and bolts that needed replacing or repairing I do also.But only  if the original parts are missing,are bad, or broken

 

 

 

 

 

 

 

Trekker retour veertjes / trigger return springs.

 

 

 

 

Cilinder veertjes / Cylinder springs.

 

 

 

 

Dit is een veer van een Beaumont grendel.

Zoals je kan zien is deze gebroken. En daar is maar een oplossing voor en dat is om een nieuwe te maken.

Ik heb speciaal verenstaal daarvoor. Het is een kwestie van op maat maken en bewerken.

In de volgende foto's zie je dat het aardig gelukt is.

Dit is een van de vele karweitjes die je moet kunnen doen als je met dit spul bezig bent. En dat maakt het ook leuk om iets wat oud en mooi is maar met mankementen,weer proberen op een goede manier  werkend te krijgen. En dat is wat het ook zo leuk maakt.

 

 

This is a spring of a Beaumont bolt.
As you can see, it is broken. And there is only one solution and that is to make a new one.
I have special spring steel for that. It is a matter of customizing .
In the following pictures you can see that it has been quite successful.
This is one of the many chores you need to be able to do if you are working on this stuff. And that also makes it fun to have something that is old and beautiful but with defects, trying to work in a good way. And that is what makes it so nice.